HTML

Adventures

Utazásaim...mi mást mondhatnék?!

Friss topikok

  • ugromokus: Nem veszem fel sehogy, no para :) Amugy mar Nha Trang-ba vagyok, holnap nemhiszem hogy fogok irni ... (2008.12.10. 14:39) Vientiane - Luang Prabang - Vientiane
  • ugromokus: Azert mentem, mert nem jott senki...es mert egyedul nem fuggok senkitol, oda megyek es akkor amiko... (2008.11.30. 02:34) Nagyvonalakban... Bangkok - Vientiane // Laosz //
  • dorci: Riccs engem érdekel az anyagi része is, mert családon belül valaki szeretne errefelé utazgatni. Mo... (2008.11.26. 21:43) Még 7 nap
  • Attila: még az is megeshet :] ja és sok szép képet szeretnék itt látni! (2008.11.19. 22:06) Vízum és pár dolog...

Linkblog

Prága

2008.10.28. 13:50 ugromokus

Közbe becsúszott egy Prágai utazás, jött a nagy semmiből...és tarolt.

Nahde akkor részletezzük egy kicsit: Máté barátom intézte...senkit se ismertem, de ez nekem sose volt gond. Előtte este Bp-n aludtunk Davka barátomnál, nem sikerült rosszra az az este sem, de másnap reggel korán kelés, így a party elmaradt. Reggel irány ki a buszhoz, oréndzsvéjz...óje. Komolyabban adják elő mint amilyen valójában, ez is csak egy távolsági busz. Ülés parasztvakítás, szép meg minden, dizájnból is ötös, de utazni ... hát nem tudom, nekem kényelmetlen volt. De csajszi/utaskísérő/sztyuárdesz?! rohangál jobbra balra, kérdezi kérsz e enni, inni...Ez jó, mindenképp pirospont, az árak nincsenek elszállva, de azért a szendvicsbe lehetne egy kis anyag is. Jahés miértnin reggeli menü? Mondjuk KaKaóscsiga meg egy kis tej, tutinyerő lenne :) Nahde vegyük komolyra a dolgok, mint ahogy ők próbálják...frankón be kell csekkolni. Táskákra még szalagot is raknak, de azt nem tudom miért. Áron /az utazás szellemi atyja/ útlevél nélkül vágott volna neki az útnak, noshát, hiába az eu, személyi vagy útlevél az kell, de inkább útlevél. Ő később csatlakozik hozzánk, vonattal jön ki - és megcsinálja valóban, útlevele kintre meg is érkezik. Semmi se lehetetlen. Sose volt az.

Kint a buszról leszállva realizálódik kik is a többiek, kikkel is fogunk 3,5 napot eltölteni. Hazudnék, ha azt mondanám,hogy első ránézésre nem voltak fenttartásaim, de aztán mindenkiben kellemesen csalódtam. Ez meg is lepett...nem mondom hogy örök érvényű barátságok köttettek, de szó nélkül bevállalnék még pár országot/várost ugyanezzel a társasággal. Fiatalabbak mint én, de jófejek. Szállás tiszta, nagy, semmi extra. Pénzét talán megéri, talán nem. Rögtön lekampózzák a teljes összeget amit előzőleg utaltunk egy mint biztosíték szerepel csak, faszás. Van ez így. Hirtelen a váltott 40ezer forint koronában már csak 30ezret ér, de sebaj, van nálam forint bőven, és váltják is kint. Semmi gáz. Lassan körvonalazódik, hogy másik országban vagyunk, minden olyan mint itthon, de kiírások mássága autórendszámok jelzik, hogy mégse Magyarországon járunk.

 

Ez bizony Csehország...

Első este lájtolunk...vacsi, jól megérdemelt kávé Katának...lényegében semmi extra. Viszont kiderül, hogy Prága drága. Nem tudom mit is vártam valójában de így elsőre nem tűnik olcsónak. Kis séta, aztán sör-sör-sör. Merthát ezért jöttünk, és mert ezért /is/ jön mindenki.

Másnap turistaprogrammal indítunk, irány a vár, szerencsére nem lakunk messze, könnyen megközelíthető. Metrozunk...ez viszont olcsó. Olcsóbb mint Bp. Százalékban mérve vagy 20-30al. Teljesen jó, végre valami. Prága szép, valóban szép. Rengeteg szemetes van az utcán, és az emberek használják, sőt szembetűnő, hogy gyakran üríthetik is, mert sosincs tele egy sem. Szemét az utcán eldobott csikkeken kívül nem sok van. Ebben mindenképp alázza a Magyar fővárost.

Vár szokásos, semmi extra, olyan amilyennek lenni kell...szép, nagy... 

Látkép a várból...

Itt azért lövöm a képeket rendesen, őrségváltás...kis utcák, hangulat, valóban az. 1x nézős dolog, de egyszer mindenképp. Baj, hogy hideg van, fázik az a nagy fejem, se sapka, se sál...hiba volt ezek nélkül elindulni. Nahde se nem vagyok vajból, se nem vagyok hisztis, 100x dúrvább helyzetből is kijöttem már élve. Ez csak hideg levegő. Mindenesetre néhol a seggem befagy. Oszlik a társaság mindenki megy erre-arra, de ez így van rendjén.

Legjobb képem amit csináltam az út során...

Várból elég is, valamit együnk vagy igyunk már mert ez normál emberi szükséglet és kész. Az este hogy is kezdődhetne, mint ivással. Egy teljesen jó és budget étterem után elindulunk egy útikönyvek álltal favorizált alkohol-barlangba. Ez az amit a Magyar a világ minden pontján keres, és talál is. Hát akkor gyerünk, bár 9en vagyunk és többször volt ezzel gond az út során hogy nem fértünk be valahova, itt azonnal leülünk. Kicsit "németes" a hely. Mintha a mini oktoberfesten lennénk...nagyon minin :) De jó, sör pompás, hangulat az megvan. Alapból hozzák a sört mindenkinek, és nem kérdeznek, hozzák a következőt ha megitt, beherrel ugyanez, bár ezt azért tálcán kínálják nem dobják oda eléd fél méterröl. A hely végig tele. Itt volt egy kis incidens, de semmi gáz. Kivégeztük ezt is, számla az nem kevés majd 4ezer cseh korona, dehát 9 felé osztva ez nem para. A belefér kategóriát súrolja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A folyékony kenyér...és mi nagyon szeretjük.

Azért megjegyezném, hogy egyáltalán nem vagyok sörös, sőt...néha még a szagától is okádni tudnék. Prága más, rákészülsz. Tudod,hogy Prága az a sör, tudod hogy a sör az Prága. Prágában Sör vagy Sör?! Naneviccelj...isszonyatosan csúszik. Délben ebédhez elsőként fogyasztom el a korsót...magamba mélyedek mi a jóisten történt velem. Semmi. Ez van és kész, jólérzem magam.

Nahde vissza a sztorihoz. Ivós hely letudva, mindenki megfelelően jól - majdnem mindenki. Jön a "bulizzunk" csatakiálltás...órámra nézek, fél10. Pff. Ez is szépen indul. Hova lehet ilyenkor menni?! Prágába? Na ne szórakozz, bárhova!!! Megtaláljuk az egész út egyik legjobb döntését. Chapeau Rouge a hely neve, erősen ajánlom mindenkinek, van internetes oldala, tessék megnézni. Mocskosul jó hely. Isszonyatosan jót partyzunk. Ismerkedünk jobbra balra 1,5óra után már ismeretlen ismerősök vannak a szórakozóhelyen. Iszunk tovább, sör, csak a sör. Koccintunk az alkalmi legjobb-barátokkal. Megy a szövegelés, megy a tánc. Itt kezd érdekes lenni az este. Tánc-Tánc-Tánc. Német arccal összehaverkodom. Ő is táncolt vagy 10éve, mondom én csak próbálkoztam ezzel-azzal :) Veszi a lapot, nyomjuk a műsort, semmi extra...de egyszerűen jó, és úgyse jövök ide vissza - gondoltam ezt akkor. Máté eltűnik, felszedi a néger Dj ázsiai csaját Prágában. Magához híven belehúzott rendesen. Jólérzi magát és ez a lényeg, mint ahogy énis. Velem szembe arab német csaj, néz mint a rohadt élet még aranyos is lehetne ha látnám az arcát az orrától. Német taggal jól elvagyunk. Ez az este nekem ennyi.

Másnap modern múzeumba indulunk, jó lesz...bízunk benne, és valóban az is.

"A tér" :)

Kicsit drága jegy, relatív drága, egy ezres kb. Ázsiához szokott pénztárcám nem szereti az ilyen dolgokat. Kint ebből 1 napig eszek, mind1. Más sztori. Hagyjuk is, bemegyünk a múzeumba...kicsi, de tényleg jó. Van művészi festményekkel teli része ami engem valahogy nem nagyon fog meg. Kortárs alkotók szobrai inkább tetszenek készül 1-2 jó kép itt is, egy csoportképre is összeállunk...

A társaság...

Már fáradunk, mindenki éhes. Na most igazán nehezen találunk nem túl füstös, olcsó helyet, már annyira ingerült kezd lenni mindenki,hogy beülünk egy nem túl olcsó helyre. Sebaj, belefér. Persze az első dolog amit itt is rendelünk az a sör. Jön a kaja, kb aranyáron, de legalább normál adag, viszont ha már "king size" elnevezést alkalmazzák akkor lehetne tényleg királyi/fejedelmi de egyáltalán nem az. Jóllakok, de nem ettem halálra magam. Ahhoz képest amennyit itthon eszek kész önsanyargatás az út ilyen téren. Viszont a májam és a vesém egyértelműen komoly terhelésnek van kitéve. Múzeum és kaja után uzsgyi a kilátóhoz, felvonó naná,hogy pontmost nem működik. Sebaj, jöhet a Popótréning. Csajok imádják :) Átvágunk az erdőn is a cél mihamarabbi elérése érdekében. Fikázok mindenkit erre én csúszok csak meg, jellemző. Nahde sebaj, anno a dzsungeltúrán is akkorákat estem mint a ház. Útközbe két magyar sráccal találkozunk odaadják a jegyüket, jófejek. Kb az egyetlenek az út alatt. Eléggé magyar szokás,hogy külföldön furán viselkedünk honfitársainkkal. Ők kivételek. Pirospont nekik. Felérünk. Lelkiismeretfurdalást érzek, idős néni a jegyellenőr, kb rá se néz. Átcsesztem ezer forinttal. Bebeszélem magamnak,hogy nem Őt, hanem az üzemeltető céget. Máris jobb. Mátéval nekiundulunk, csak úgy kapkodjuk a lépcsőket...tériszonyom már 1,5 méterről van. Egy idő után már parázok is, de elsőként érek fel. Kilátás csodás. Fényképezek rendesen. Jó-jó, de 20perc utána lejövünk. Ebből ennyi elég volt, hiányzik már mindenkinek egy sör, meg egy party.

 

Prága fényei.

Többiek a régóta fennhangon emlegetett Szekszmásín múzeumba indulnak. Ez határozottan drága. Este már nem akarunk további pénzt váltani ezt a programot 4en kihagyjuk, pedig állítólag rossz döntés volt. Hova is induljunk? Utolsó esténk...tegnapi party jó volt, hogy ne menjünk mellé legyen az ma is. Micsoda szerencse, 14. születésnapja van a helynek. Fergeteg party van kilátásba a 9fős csoportnak. Óje! Előre imádom az éjszakát. Első dolog ruhatár után a sör. Két fiatal hölgy néz. Angyali arcú leányzó lép oda, szólal meg magyarul...váóóó. Egy busszal jöttünk, és busszal is megyünk haza. Nem emlékszem rájuk, de okés. Koccintunk. Iszunk. Beszélgetünk. Majd iszunk megint. Aztán már az alkohol se kevés a szervezetemben, agyam rángatná nyamvadt testem, mennék már táncolni. Megyünk is a két hölgy ékes kíséretében. Fura tánctechnikám mosollyal díjazzák. Hát ez van, én így csinálom és kész. Jólérzem magam, mindenki így van ezzel. Angyali arcú leánnyal beszélgetünk, egymásra szegeződik a tekintet pár alkalommal, majd táncolni kezdünk, ez már inkább páros tánc...haddne részletezzem. :) Hölgy mértéktelenül aranyos, hangját is imádom, szemeit méginkább. Úgy jó ahogy van. Élvezzük a ritmust, amit néha sikerült el is veszteni. Hiába, a középső szinten egyszerűen forr a levegő. Továbbiszunk, megpihenünk kicsit és Viselkedni is újra megtanulunk!:) Hölgy barátnőjével elhagyja a szórakozóhelyet. Bucsúpuszi/csók! Este innentől kezdve nyomottabb...már mindenki készen van, mégis még vagy 1,5 órát bulizunk. fél6kor fekszem. Másnap kelés a program, pakolás, szállás elhagyása...Még zsido-negyedet akarunk nézni, de ez nem jön össze. Fergeteges utolsó este Prágában. Ez igen!!!

Kötelező ajándékvásárlás, séta. Aztán irány a busz. Hazaérkezés, majd boldogság hogy itthon...nagyon jó kint, visszavágyódom. De itthon is jó. Hosszú távon nem bírnám ezt a sok étlenséget és a sok alkoholt...de nagyon jól sikerült út volt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prága jóóóó.

Visszamegyünk ez nem is kérdéses. Következő állomása a EuroTripnek Amszterdam...valamikor tavasszal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adventure.blog.hu/api/trackback/id/tr66736493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása